måndag 6 april 2015

Ett enda sammelsurium

Idag är en såndär dag då jag skulle vilja skriva ner allt, men inte riktigt får till det eftersom hjärnan är en stor deg och det enda den gör är att som en klassisk, numera säkert antik, skivspelare och haka upp sig på samma spår utan att komma vidare.

Idag skulle jag kunna säga att jag är deprimerad. Men jag vägrar att vara det, så därför är jag bara lite nedstämd har jag bestämt. Natten bjöd på några uppvaknanden från hemska drömmar och gråten satt i halsen på morgonen i saknaden och sorgen efter allt det som är förstört. 

Man ska inte vara ledsen över det man förlorat, utan vara glad för det man har, tänker du kanske. Jo, det tänker jag också. Så har jag tänkt i många år. Alldeles för många år förmodligen. Jag är expert på att finna det minsta lilla korn av lycka och tacksamhet i en annars svart och skrämmande värld. Antar att det är därför jag överlever, och trist nog blir jag bara irriterad över alla så kallade visdomsord som ständigt sköljer över en i det dagliga flödet på nätet. Om de hade fungerat så skulle inte psykisk ohälsa finnas. Om det var så enkelt så skulle alla människor gå runt med lyckliga små leenden och aldrig någonsin fälla en tår över sin situation. Bevara mig från visdomsord...

Det sitter ett stålband kring mitt bröst idag, och fastän att jag är glad över att solen skiner, att kissekatten mår bra och att jag har en underbar sambo så vill det inte lossa sitt krampaktiga grepp. Det bryr sig inte om att jag inte vill ha det där. Det smiter åt lite hårdare ibland, då när jag tror att jag har tänkt bort det. Då när jag försöker läsa en text och hänga med i det som står. Eller när jag tänker att jag ska krångla mig ur min morgonrock för att klockan snart är halv tolv och jag ju kanske skulle skämmas lite för att jag inte är ute och njuter av solskenet istället. 

Jag längtar efter att sova, men är rädd för att drömma. 

I solskenet finns ingen ondska. 

Hånleenden bränns bort och kvar finns bara en trygg värme. 

Koltrasten spelar även om dagen. Kvillrar in sina toner genom fönstren som står på glänt. Lindrar och drömmer.

2 kommentarer:

 1. Ibland är det värre.
  Ibland är det bättre.
  Ibland är allt bra.
  Sanningen bara, inga visdomsord!

  Kram idag!

  SvaraRadera