torsdag 22 januari 2015

Sprakande hår hos frisören

Det var inte riktigt meningen. Inte alls faktiskt. Jag skulle bara göra några slingor sådär som jag brukar, eller brukade är det väl mer ärligt sagt. Förut gick jag till frisören vart tionde vecka, på senare tid har det blivit en gång om året, men just nu tyckte jag att jag kunde göra ett upplyft och ge mig själv en liten makeover. Inte sådär brutal eller jättemärklig, men piffa till sig lite sådär som man kan få behov av ibland. Alltså letade jag reda på en ny frisör på lite närmre håll och åkte dit på morgonen glad i hågen. 

Det var en ung tjej som mötte mig när jag klev innanför dörren. Hon ledde mig fram till sin stol och jag sjönk ner framför spegeln samtidigt som jag drog in dofterna av frisörsalong djupt genom näsan. Det här var en perfekt dag, det kände jag ända ner i lilltårna. 

Till min stora glädje ifrågasatte den unga frisören mina funderingar, kom med egna förslag och sa hur hon såg på det hela. Jag blir alltid superglad över sånt och gick plötsligt med på att färga hela håret istället för att bara göra slingor. Hela håret. Rött. Inte sådär lite sött rött utan ganska ordentligt, för att inte säga knallrött. Jag måste säga att jag till och med överraskade mig själv. Trodde faktiskt inte att det skulle bli riktigt så intensivt eftersom det inte såg ut så på den lilla hårlocken som var fäst vid färgproverna. Fast jag ångrar mig inte, inte ett dugg, för sådär sprakande har jag varit en gång och det är dit jag är på väg igen. Den här resan börjar bli alldeles fantastisk och härlig!4 kommentarer:

 1. Kul att du vågade! Rött är fint, jag är naturligt rödhårig men har haft alla möjliga, mer eller mindre lyckade, varianter av färgen på huvudet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligt rött är fantastiskt fint! Min färgning av håret är dock så långt ifrån naturlig man kan komma, hehe. Men det gör mig faktiskt fortfarande glad att se mig själv i spegeln flera dagar senare. Det är ett fint betyg.

   Radera
 2. Ja, det är väl ett tecken på något, är det inte!?

  SvaraRadera