onsdag 21 januari 2015

Långsamma läkande rörelser

För ett tag sedan började jag följa Malin Berghagens blogg där hon bland annat beskriver sitt yogiliv. Om jag ska vara ärlig så var jag inte ett dugg intresserad av yoga från början, jag tyckte mest om att kika på hennes bilder och läsa hennes tankar om livet. Det fångade mig. Det gav genklang i mig någonstans och jag kunde själv inte förstå det. Jag är långtifrån något träningsfreak, långtifrån renlevnad, fasta eller detox. Shiafrön och gröna juicer skrämmer mig då min kropp brukar reagera våldsamt på nyttigheter. En enda gång har jag försökt mig på att ta ett pulver som skulle detoxa kroppen min och det resulterade i fruktansvärda eksem över hela kroppen så det pulvret står ensamt på en liten hylla tills jag bestämt mig för vad jag ska göra med det. 

Ändå kan jag inte låta bli att fortsätta läsa Malins blogg och under min andliga resa har tanken så smått börjat gro i mig att även jag kanske skulle kunna testa yoga. Med tanke på min galna utmattning är det en helt idiotisk idé och jag har gett upp tanken flera gånger, valt att lyssna på min kropp istället för min vilja och bara njutit av att läsa och drömma mig bort i de vackra bilderna. Fram tills idag. I morse ringde larmet och mitt i mina drömmars värld kunde jag inte alls minnas varför jag ställt det på just den tiden. Jag hasade mig så småningom upp, åt min frukost och gav mig iväg till den nästan gömda studion där yogan skulle hållas. Det var läskigt, det måste jag erkänna, hela kroppen var superstressad och jag hade alla möjliga orsaker uppradade i mitt bakhuvud om varför jag absolut borde ta mig tillbaka till mitt hem igen. Det här var ju löjligt... 

Så fort jag öppnat dörren och klivit över tröskeln blev jag lugn. Ljuset var dämpat, där satt flera kvinnor runt ett lågt bord och mysstämningen flödade runt dem. Jo, här skulle jag våga stanna.

Jag fick hjälp av yogainstruktören att hitta en matta, placera den och känna mig hemma och bekväm i den nya situationen och döm om min förvåning att jag även klarade att vara med på hela passet, göra alla rörelserna (om än med nybörjarens klumpighet) och känna i kroppen att det gjorde skillnad. 

Jag har valt Mediyoga en typ av yoga som är utformad från kundalini yoga och tillsammans med modern sjukvård. Valet föll på att jag skickade två mejl samtidigt varav jag fick svar snabbast från mediyogastudion. Inte konstigare än så. Det tilltalade mig att rörelserna var långsamma, övningarna lade stort fokus vid andningen och inte så mycket på styrka och smidighet. Det passar mig som handen i handsken för tillfället. Dessutom pratade instruktören om de olika chakran och att flera av övningarna var till för just sitt speciella chakra. Mycket intressant! Jag ser redan fram mot nästa vecka, och då kommer jag förhoppningsvis inte att vara så stressad innan...
   

2 kommentarer:

 1. Så glad jag blir för dig! Är ju själv alldeles kär i Kundaliniyoga.
  Just nu kör jag ett basicpass som heter "sträck ut". Stort fokus på att koppla ihop andning och rörelse, och passet avslutas med meditation. Kropp och knopp är i ett eländigt skick, så jag "jobbar hårt" på att kroppen ska bli lugnare..
  Hoppas att du kommer att fortsätta, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, är det kundaliniyoga du gör! Jag har varit lite nyfiken på det men inte kommit mig för att fråga. Hoppas verkligen att din kropp svarar positivt på det och att du mår bättre! Jag hoppas på att jag också ska bli sådär kär i yogan som jag förstår att flera är, det verkar vara en sund och fin kärlek :)
   Kramar och lycka till själv!

   Radera