tisdag 9 oktober 2012

Rastlösa vindar

I förrgår hörde jag någon prata om högtryck. I mina ögon är högtryck någonting som leder till kanske lite kyligare väder så här i oktober, men vindstilla och sol. Här är allt annat. Hela natten har vinden ilsket slitit i huset, hagelskurar vräkt sig mot fönsterrutorna och dessemellan har regnet piskat. Molntäcket har visserligen lättat, men fy bövelen vilket skitväder det är!!

Just nu tycker jag att mitt liv är en ständig ruta av jobb, stall och jobb. Det händer inte särskilt mycket annat mer än att jag tagit upp redigeringen av min bok ännu en gång. Det är kanske som ett avslut som bara måste göras och då är det väl bara att gå igenom och göra klart, antar jag. Vore fint om jag kunde släppa det sedan, slippa klumpen i bröstet och bara andas lättat.

Fast rastlösheten börjar riva i bröstet på mig också. Mamma påstår att det är ett arv från hennes sida där vi har fullt av oroliga själar, som flyttar utomlands, är resande musikanter och trolleriartister och jag vet inte vad. Arv eller inte, jag är rastlös. Fast inte till den grad att jag vill flytta utomlands. Kanske mer en resa, lite kultur, en och annan tur runt omkring här där jag bor och prata med intressanta människor. Jag älskar att prata med människor som har upplevt lite annorlunda saker. 

Nä, nu ska jag rastlösa mig iväg till stallet och se om det står kvar därute på slätten.
 

2 kommentarer:

 1. Ja hu, vilket väder vi har just nu! I natt regnade det så till den milda grad att jag undrade om vårt tak skulle hålla. Och morgonen började med blixt och dunder och avlöstes sedan av hällregn och storm. Detta kan väl med rätta benämnas som höstrusk?

  Vad bra att du har tagit upp redigeringen av din bok. Heja dig! Och här finns det en som kommer köpa boken på studs när den kommer ut sedan, så redigera på nu och skicka in den till förlag när du känner dig klar.

  Ha det gott vännen och ta hand om dig i höststormen.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Jo, nog är det höstrusk alltid. Fast här slapp vi i alla fall åskan..

  Du är söt som vill köpa boken <3 Det är så där lite spännandeläskigt att tänka tanken att någon som man inte känner så väl kanske kommer att läsa så småningom. Det är ju inte en "måbra-bok" direkt. Fast slutet blir ju bra i alla fall =)

  Hoppas att du också har det bra, min fina vän och pysslar om dig bland alla virvlande löv <3

  Kram kram
  //solsippan

  SvaraRadera