måndag 11 februari 2013

Ny himmel

I går smet jag från jobbet, nästan en hel timma för tidigt. Den här helgen har varit en av de mest belastande någonsin och när det plötsligt myllrade av folk i skiftet kände jag att det började pirra i huvudet av trötthet. De skulle ta över och jag skulle gå hem två timmar senare. Efter en timme gav jag upp, jag gjorde ändå ingen nytta.

När jag klev ur bilen hemma hörde jag det karakteristiska trumpetandet från en grågås och blicken sökte sig automatiskt mot himlen. Där var inte bara en liten grupp gäss, det var flera och alla flög de åt samma håll. I tio minuter stod jag och bara lyssnade och tittade på skådespelet av fåglar som bara kom och kom i hundratals, ja säkert flera tusen och fyllde luften med sina ljud. Vilken omväxling mot lappvantesnö! Så härligt att våren ligger i startgroparna! Den är på väg nu, hörni!

2 kommentarer:

  1. Ja, hurra! Våren är så välkommen. När jag gick hem från jobbet idag så var det visserligen nästan ljust men 10 grader kallt! Fy, vad jag tycker illa om det!

    SvaraRadera
  2. Ja hjälp, som jag längtar efter den där ljuvliga svenska våren nu! Är så trött på det här med snö men tydligen ska det komma än mer av den vita varan nästa vecka så jag får vackert fortsätta vänta och längta. Tills dess fyller jag mitt hem med vårblommor och hoppas att vårkänslorna ska sprida sig utåt.

    Ta hand om dig och ha en fin helg!

    Kram Lotta

    SvaraRadera