tisdag 23 december 2014

Lite mer jul?

Jag vet som sagt inte riktigt vad som hänt med mig i år, men idag har jag till och med rullat köttbullar och planterat hyacinter. Köttbullarna blev inte alls lika goda som jag har för mig att de blev sist (vilket år det nu var jag gjorde dem) så jag proppade besviket i mig några stycken så att jag i alla fall blev mätt. Min fina sambo menar förstås att de varken är sura eller beska och åt med god aptit. Det var inga fel alls på dem, sade han medan han glatt spetsade ännu en köttbulle på gaffeln. Måste ju erkänna att hjärtat sväller ännu lite till av sådana fina komplimanger...

På juldagen kommer vi ha ett ynkapynkalitet julbord tillsammans med en kompis. Hon är allergisk mot fisk så det tar ju automatiskt bort rätt så mycket och jag är för jäkla trött för att göra så mycket olika saker så det tar bort rätt mycket till. Kvar blir den finska kålrotslådan (som jag modifierar lite efter mitt eget tycke), de sura hemmarullade köttbullarna, prinskorv, skinkan och rödbetssalladen. Inte så mycket kanske, men jag hoppas att det blir bra ändå. Till efterrätt blir det clementinmousse med flisad choklad uppepå. 

Det ska bli så vansinnigt skönt att fira en lugn jul utan ilskna människor, utan att vara rädd för att man inte duger och utan att sova på en stackars madrass utslängd i ett hörn någonstans. Det ska bli så vansinnigt skönt att inte vara rädd för julaftonsnatten.

Jag bor med en ängel nu. 


 

2 kommentarer:

 1. Jag hoppas att juldagarna har varit sköna och trivsamma ! En ängel, så härligt!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, de var fina! Hoppas förstås att dina juldagar också var härliga :)

   Radera