onsdag 21 november 2012

Oväntat möte

I förrgår var jag ute och red en skvätt, det var härligt väder med sol och det var helt vindstilla. Underbart! Så vi skrittade fram till ett samhälle lite längre bort, allt gick bra och hästen var väldigt lugn trots att allt var nytt för honom. På vägen tillbaka ser jag att en kvinna stannar sin lilla gråa bil på en väg som anslöt till min. Hon tittar och tittar och tittar och drar ut på stegen och ser ut som att hon till slut står och väntar på att jag ska komma närmare. Det gör mig smått nervös och jag frågar tyst för mig själv om det är ytterligare en trist människa som kommer säga till mig att jag inte är önskvärd på den där vägen. Det har hänt mig några gånger nu att jag blivit rätt tråkigt bemött men valt att göra en pudel varenda gång och bara förklarat att jag inte tänker visa mig igen till häst på just den där vägen det är frågan om.

När vi kommer närmre börjar kvinnan gå mot mig och hälsar. "Nu är det klippt" tänkte jag och kände genast hur ledsen jag blev. Hon undrar var jag kommer ifrån, berömmer den lilla hästen och frågar om det var jag som köpte Jennys häst.

När samtalet var slut kom jag på mig själv med att vara väldigt förvånad över att jag blivit så trevligt bemött och kände mig välkomnad. Vilken fin känsla.

Glad i hågen styrde vi kosan hemåt och med lite bättre självförtroende blev hemvägen ännu trevligare än vägen ut.


3 kommentarer:

 1. Låter som en härlig ridtur ni fick tillsammans. Synd bara att du skulle behöva bli förvånad över att ha blivit trevligt bemött. Det borde ju vara tvärtom.

  Hoppas att veckan kommer att bjuda på många sköna ridturer och bara trevligt bemötande. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hoppas att allt är bra med dig? Kanske blir det några ridturer i ett vintrigt snölandskap?

  Sköt om dig och stor decemberkram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Jag har varit lite frånvarande ett tag. Tänkte försöka ändra på det nu.
   En ridtur har det blivit ute med min ridkompis. Det var riktigt härligt! Hoppas på att det kan bli fler sådana snart, snart.

   Varma kramar tillbaka <3

   Radera