lördag 5 januari 2013

Ljuset!!

Snart är det dags.

Alldeles snart, om bara några dagar kommer talgoxen att börja med sitt tjippande och påminna om att det inte är länge kvar tills det är vår. Visserligen har både rödhaken och gärdsmygen sjungit hela vintern närapå och gärna även då det varit mörkt, men det finns inte mycket som klår talgoxens ensidiga pipande vid den här tiden på året. Runt den nionde januari brukar jag höra den första gången, förutsatt att jag inte sitter på rumpan i soffan och dricker té i stället för att vara ute. Vi får väl se hur det blir detta året, här är ju lite annorlunda natur än den jag är van vid. 

Det är i varje fall väldigt skönt att vintersolståndet är passerat och det nu bara blir ljusare och ljusare, även om det också innebär att dammtussarna blir mer synliga och fönstren tycks ha samlat på sig all skit de har hittat sedan de putsades sist.

Nytt liv, nya krafter!1 kommentar:

  1. Ja hjälp, vad min kropp har längtat efter ljuset! Jag är inget bra på det där med vinter, kyla och mörker och det är lycka att dagen har blivit över en timme längre. Jag längtar efter vår nu. :)

    Sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera